Cik svarīgs ir sekss veselīgās attiecībās?

Jūs to noteikti būsiet dzirdējuši jau vairākkārt: regulāri nodarbojaties ar seksu, jūs varat stiprināt savas partnerattiecības ar mīļoto un veidot laimīgāku un saskanīgāku kopdzīvi. 

Seksualitāte un fiziskā pieķeršanās ir vieni no nozīmīgākajiem attiecību spēkiem, un lielākā daļa no mums par to aizdomājas vai runā pārāk maz. 

Tātad, ja vēlaties nostiprināt savas attiecības vai laulību, tas varētu šķist pašsaprotami nodarboties ar seksu pēc iespējas biežāk. Bet vai tā ir? Kā zināt vai Jūsu attiecībās sekss ir pietiekami kvalitatīvsi? Lasi tālāk, lai to noskaidrotu!

Cik svarīgs ir sekss veselīgās attiecībās?


Seksa nozīmē attiecībās

Ak, sekss - maģiskā, iekvēlinošā saikne starp (parasti) diviem cilvēkiem. Kad tas ir labs, tas ir lielisks. Kad tas ir lielisks, tas ir satriecošs! 

Mēs visi esam dzirdējuši, ka sekss ir svarīga attiecību sastāvdaļa un iespējams Tu vēlies uzzināt atbildi, kāpēc tas ir tik svarīgs. 

Aktīvas seksuālās dzīves uzturēšanai ir daudz priekšrocību. Šeit noteikti var minēt, ka regulāri nodarbojoties ar seksu samazinās stress, veidojas ciešākas attiecības, palielinās savstarpējā tuvība un uzticēšanās.

Un, protams, sekss gluži vienkārši liek justies labi (ja jums tas neliek justies labi, tad kaut kas nav kārtībā un, iespējams, ir jāmeklē dziļāka problēma.

Pāris intīmi guļ gultā, sievietei esot augšā

Sekss un pieķeršanās

Pētījumos ir atklāts, ka pāri, kuri pauž fizisku pieķeršanos (angliski - physical affection) viens pret otru, ir augstāks libido un iespēja biežāk nodarboties ar seksu, kas palielina savstarpējo uzticēšanos un mīlestību.

Kad mēs jūtam pieķeršanos savam partnerim, ir daudz vieglāk atvērties un izteikt savas domas un jūtas. Pieķeršanās mudina mūs būt godīgākiem un atvērtākiem jaunām pieredzēm un piedzīvojumiem.

Var sacīt, ka tā ir apļveida kustība - vairāk seksa jūs satuvina, un, esot tuvākiem, jūs vēlaties vairāk (un intīmāku) seksu ar savu partneri, kas atkal vairo jūsu tuvību un pieķeršanos.

Šeit noteikti jāpiemin arī tas, ka bieži vien partneru vēlmes pēc seksa ir dažādas. Kāds no partneriem varētu ar seksu nodarboties katru dienu, taču otrs to vēlas tikai reizi nedēļā. Šāds disbalanss attiecībās var radīt problēmas, ja partneri to neizrunā un nenonāk pie abiem pieņemama kompromisa attiecībā un tuvības mirkļiem divatā.

Ieguvumi no seksa attiecībās

Baudpilns sekss attiecībām piešķir vairākus ieguvumus, ne tikai izjūtot orgasmu un satuvinoties ar mīļoto, bet tas pozitīvi iedarbojas arī uz cilvēka prātu, ķermeņa funkcijām, kā arī pašām attiecībām. 

Zinātniskos pētījumos ir pierādīts, ka regulārs sekss var uzlabot cilvēka mentālo veselību, vairot savstarpējo pāra intimitāti, kā arī uzlabot komunikācijas spējas. Lai izjustu ieguvumus no seksa abiem partneriem ir jābūt atvērtiem sniegt otram baudu, izzināt vēlmes un fantāzijas un būt atvērtiem jaunām aktivitātēm guļamistabā.

Tuvība ar partneri ir mīlestības paušana caur ķermenisku kontaktu, kas palielina saikni un vēlmi palikt kopā ar partneri. Rezultātā regulārs sekss ir saistīts ar ilgstošām un laimīgām attiecībām un mazāku šķiršanās gadījumu skaitu.

pāris intīmi guļ gultā, vīrietim esot augšā' sieviete smaida

Cik svarīgs ir sekss vīrietim attiecībās?

Nav noslēpums, ka seksa nozīme attiecībās abiem dzimumiem nav vienāda. Protams, sekss ir nepieciešams gan vīriešiem, gan sievietēm, taču ir pilnīgi iespējams, ka vēlme pēc seksa var atšķirties, jo mēs esam atšķirīgi gan dzimuma ziņā, gan individuālā līmenī.

Bet vidēji vīrieši par seksu domā daudz vairāk un tiešāk arī izrāda nepieciešamību pēc tā, jo tuvība ar partneri vīrietim vairo fizisko pieķeršanos savai partnerei.

Kad vīrietis pamana, ka sekss attiecībās kļūst retāks viņš var to uztvert kā savu vainu vai neveiksmi, kaut gan ne vienmēr tā tas ir. Taču, ja šajā gadījumā trūkst arī savstarpēja komunikācija starp partneriem vīrietis var zaudēt fizisko pieķeršanos, kas tajā pat laikā rada attiecību problēmas, aizkaitināmību, neiecietību un sliktākajā gadījumā - var tikt sperti sānsoļi.

No otras puses - kad sekss ir pietiekamā daudzumā, viņa libido ir augsts, viņš ir sirsnīgāks, uzmanīgāks un, visticamāk, vairāk emocionāli atbalstīs savu partneri.

Cik svarīgs ir sekss sievietei attiecībās?

Vairāku stereotipu un mītu ietekmē ir pieņemts uzskatīt, ka sievietēm attiecībās sekss ir mazsvarīgs, taču tā nebūt nav. Ļoti daudz sievietes savās attiecībās vai laulībā nejūtas piepildītas, ja seksuālā dziņa nav apmierināta. 

Šeit var minēt, ka pētījumos ir atklāts, ka sievietes, kuras nav apmierinātas ar savu seksuālo dzīvi ēd neveselīgāk, izjūt lielāku stresu, kopumā jūtas vairāk neapmierinātas ar savām attiecibām. 

Sievietēm fiziska pieķeršanās un vēlme pēc seksa ir vairāk emocionāla un tā rodas no pastāvīgas tuvības un emocionāla kontakta ar partneri. Sievietes vairāk izjūt vēlmi pēc seksa, ja viņu partneris arī ir ar augstu libido un biežāk izrāda vēlmi mīlēties.

Patiesībā 67% sieviešu saka, ka sekss attiecībās viņām ir svarīgs, un saskaņā ar Holijas N. Tomasas pētījumu sekss joprojām ir svarīga dzīves sastāvdaļa 45% sieviešu agrīnā pusmūža vecumā

sieviete guļ gultā seksīgā melnā mežģīņu apakšveļā

Vai jums ir pietiekami daudz seksa?

Parasti daudzi cilvēki dod priekšroku seksam vienu vai divas reizes nedēļā, taču tas atšķiras no katra indivīda atsevišķi.

Patiesībā svarīgākais ir nevis, cik bieži jūs nodarbojaties ar seksu, bet vai šis sekss ir baudpilns un sniedz jums piepildījumu. Noteicošais faktors ir atkarīga no tā, ko jūs vēlaties darīt un kad vēlaties to darīt.

Dažreiz tas, kas jums šķiet pieņemami, var nebūt piemērots jūsu partnerim. Piemēram, dažas sievietes var dot priekšroku dzimumaktam tikai reizi nedēļā, savukārt viņu partneri var vēlēties nodarboties ar seksu katru dienu (bet iespējams arī pretējais).

Šādos gadījumos atklāta un godīga saruna par seksu var palīdzēt jums saprast, kas šķiet pareizi un kas nē, un kā palielināt savu fizisko pieķeršanos, tuvību un seksuālo apmierinātību.

Ir arī svarīgi atcerēties, ka sekss ir tikai viena attiecību sastāvdaļa. Jūs nevarat sagaidīt, ka ar partneri izveidosies saskanīgas un mīlošas attiecības, ja sekss jūsu dzīvēs ir bezkaislīgas, monotonas darbības bez vēlmes radīt baudpilnus mirkļus divatā.

Ja seksam jūsu ikdienā vairs netiek atvēlēta vieta vai arī tas ir kļuvis garlaicīgs tad šo lietu vajadzētu risināt pēc iespējas ātrāk, pirms jūsu attiecībās rodas lielāka plaisa. 

Padomi pāriem labākam seksam 

Sekss var būt emocionāli uzlādēta pieredze starp diviem mīlošiem cilvēkiem attiecībās, un vislabākais sekss var novest pie visdziļākās, vispilnīgākās mīlestības, taču daudziem pāriem tas ir tāls ceļš, kas vēl ejams. 

Attiecībās ir ļoti viegli ieslīgt rutīnā, jo mēs zinām kādas darbības, kustības mums un partnerim sniedz baudu seksa laikā, taču šī rutīna veido garlaicību un paredzamību, kas nedod vajadzīgo spriedzi, lai labu seksu padarītu par neaizmirstamu. Tie pāri, kas zina, kā saglabāt savas seksuālās attiecības pikantas un aizraujošas, mēdz no tām iegūt vairāk. 

Kāda ir lieliskas seksuālās dzīves atslēga? Pirmkārt, tas nozīmē strādāt pie saviem kompleksiem. Ja jūs baidāties no atraidījuma vai nejūtaties pietiekami pievilcīgs priekš sava partneri, tā jūs varat sevi sabotēt. Attiecībās un laulībā ir jāstrādā arī ar sevi, tas nozīmē strādāt ar savām emocijām un kompleksiem, ja tādi ir. 

Lai pāris nodarbotos ar labāku seksu viennozīmīgi ļoti liela loma ir komunikācijai. Ir svarīgi runāt par iekāri, fantāzijām un to, ko domājat un jūtat. Ja jūs nevarat skaidri izteikt savas jūtas, vēlmes un fantāzijas, jūs nevarat būt godīgi viens pret otru.

tuvplāns sievietes rokai, kas ieķērusies gultas veļā

Kā iekvēlināt attiecības?

Ja jūsu attiecībās un seksuālajā dzīvē ir iezagusies rutīna un jūs nejūtaties apmierināts un piepildīts savā dzīvē, tas vēl nenozīmē, ka jūsu attiecibām ir pienācis gals. 

Tas vairāk liecina par to, ka jums ir nepieciešams strādāt pie savām attiecibām, atklāt vienam otru no jauna, ieviest seksuālajā dzīvē jaunas un interesantas aktivitātes, kas rada pikantus mirkļus guļamistabā un liek jūsu sirdīm pukstēt straujāk. 

Uzziniet, kas jums un jūsu partnerim patīk un ko jaunu un aizraujošu jūs vēlētos kopā izmēģināt. Vai tas būtu, kas spontāns vai savlaicīgi ieplānots pikants randiņš tas paliek jūsu ziņā. 

Ļaujieties nezināmajam kopā un izmēģiniet lēnas dejas, juteklisku masāžu sveču gaismā, pārrunājiet intīmas tēmas, uzspēlējiet seksīgu spēli un vienkārši esiet kopā un satuvinieties.

Īsumā, 8 soļi augstākam libido un labākam seksam ar partneri

  1. Rūpējieties par sevi (ja pats jutīsies labi, arī seksuālā pievilcība būs spēcīgāka). 
  2. Izrādiet iekāri (parādiet vai pasakiet savam partnerim, ka vēlaties viņu/viņu).  
  3. Runājiet par seksu savā starpā (ja nepajautāsi, kas patīk jūsu partnerim, kā jūs to uzzināsit?).
  4. Izsakiet savas vēlmes un fantāzijas (nekautrējies un parādi, pastāsti, nodemonstrē).  
  5. Neizlaidiet priekšspēli (lielisks sekss sākas ar labu priekšspēli). 
  6. Izmēģiniet jaunas lietas (ja nezināt, ar ko sākt, apsveriet iespēju spēlēt pikantu pāru spēli) 
  7. Ieklausieties viens otrā (ja jums vai jūsu partnerim kaut kas nepatīk, neuzspiediet to. Dariet vairāk to lietu, kas jums patīk)

Kā Joyful Couple pāru spēles var uzlabot seksualitāti un fizisko pieķeršanos 

Mēs esam par skaistām, mīlestības pilnām un kaislīgām attiecībām, tāpēc esam izveidojuši vairākas spēles, kas īpaši paredzētas seksuālās tuvības veidošanai, un katra no tām kalpo savam unikālajam mērķim.

Tātad, ja vēlaties uzlabot savu seksuālo dzīvi, iespējams, ka vismaz viena no spēlēm būs jums piemērota.  

Iekvēlinošā Spēle ļaus jums sākt vakaru ar rotaļīgu, bet intensīvu priekšspēli. 

Nerātnā Spēle ir visuniversālākā spēle, tajā aktivitātes ir sakārtotas secībā no romantiskām līdz ļoti nerātnām. 

Neķītrā Spēle — ja jūs meklējat tīru baudu, tad šajā spēlē ir viss, sākot no BDSM līdz seksa rotaļlietu izmēģināšanai un beidzot ar ļoti pikantām aktivitātēm ārpus mājām. 

Nerātnie scenāriji atvērs jaunu fantāziju pasauli tiem, kam patīk lomu spēles.

pāris sēž gultā, skatās viens uz otru, smaida un sarunājas

Noslēgumā

Fiziska pieķeršanās ir kā pamats veselīgai un piepildītai seksuālajai dzīvei partnerattiecībās. Veselīga seksuālā dzīve var mazināt stresu, uzlabot vispārējo laimi un stiprināt tuvību. Pieķeršanās un emocionāls kontakts var arī palīdzēt izvairīties no vairākām attiecību problēmām, kas var rasties, ja partneri nejūtas piepildīti.

Seksuālajai saderībai ir daudz pozitīvu aspektu, tostarp lielāka tuvība, piepildīts un patīkamāks sekss, zemāks stresa līmenis, augstāks libido un mazāka spriedze pāra starpā.

Lai to panāktu pārim ir jāveido atklāta komunikācija par savām velmēm un sajūtām, jāvelta laiks attiecību kopšanai un patīkamu mirkļu radīšanai divatā. 

 --- 

Joyful Couple ir Latvijā radīts zīmols, kas veido spēles un saturu pāriem stiprām, mīlošām un aizraujošām attiecībām. 


Ja Tev patika šis raksts, iesakām aplūkot citus attiecību ieteikumus šeit, vai sameklē kādu jauku dāvanu pāriem šeit

Iekvēlināsim Attiecības!


4 komentāri


  • iyocimeeexose

    ] Edakafem cph.weyc.joyful-couple.lv.lmd.wr http://slkjfdf.net/


  • ofiniqixo

    ] Gazavumum tcm.lxlv.joyful-couple.lv.xdu.cy http://slkjfdf.net/


  • loan financial

    Good day. Quick loans Service available here. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti


  • marcdupon

    Sveiki,
    Vai meklējat likumīgu aizdevumu?
    Vai jūsu bankas jums ir atteikušas?
    Viena vai otra iemesla dēļ jums ir vajadzīga nauda.
    Tu esi sirsnīgs un godīgs
    Jums ir nepieciešams kredīts, lai nomaksātu parādus, rēķinus vai
    īstenot projektu?
    Jums vienmēr ir iespēja.
    Vēl satraucošāk ir tas, ka mēs piedāvājam aizdevumus no €5000,
    ātri un uzticami, ar gada procentu likmi 3%. Mēs esam
    uzticams
    Ja jūs interesē, nevilcinieties sazināties ar mums tieši.
    pasts: marcdupon18@gmail.com


Ierakstīt komentāru

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.